Hulp voor mentale problemen bij studenten

Psychische klachten bij studenten: Je bent niet alleen

Studeren is een uitdagende periode. Naast je studie heb je te maken met deadlines, prestatiedruk, en sociale contacten. Dit kan mogelijk leiden tot psychische klachten als stress, angst, en zelfs depressie.

Weet dat je niet de enige bent. Veel studenten ervaren mentale problemen. In de meeste gevallen zijn het lichte klachten.

Echter, in sommige gevallen kan het helpen of zelfs noodzakelijk zijn om professionele hulp te vragen.

Studenten

Professionele hulp bij mentale klachten

Als je last hebt van stress, angst of depressie is het belangrijk om hulp te zoeken. Praat met je huisarts of de studentenpsycholoog. Indien specialistische hulp nodig is, kunnen zij je doorverwijzen naar de GGZ.

Over Sol Psychotherapie

Sol Psychotherapie is een online GGZ instelling. We behandelen de meest voorkomende klachten bij studenten zoals angstklachten, depressie, burn-out en stress.

Angstklachten bij studenten

Symptomen van angst

Angst is een normale emotie die iedereen wel eens ervaart. Echter, wanneer angst je dagelijks leven belemmert, kan er sprake zijn van een angststoornis.

Symptomen van angst kunnen zijn: faalangst, sociale angst, paniekaanvallen, hartkloppingen, benauwdheid, zweten, duizeligheid en trillen.

Behandeling van angstklachten

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor angststoornissen. We helpen je om uit te zoeken van welke angst je precies last hebt.

Onder begeleiding van een online psycholoog leer je om te gaan met je angsten en geleidelijk je bewegingsvrijheid weer te vergroten.

Depressie bij studenten

Symptomen van depressie

Depressie is meer dan een dipje. Het is een ernstige stemmingsstoornis die je dagelijks leven kan beïnvloeden.

Symptomen van depressie kunnen zijn: neerslachtigheid, verlies van interesse in activiteiten, slaapproblemen, concentratieproblemen, eetlustveranderingen, gevoelens van hopeloosheid en suïcidale gedachten.

Behandeling van depressie

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor depressie. We helpen je om de samenhang tussen je gedachten, gevoelens en gedrag te onderzoeken. 

Onder begeleiding van een online psycholoog ga je aan de slag met patronen in je denken en je gedrag, die beter bij jou passen.

Onze werkwijze

Online therapie bij Sol Psychotherapie

Online therapie

Sessies met behandelaren vinden online plaats middels videobellen via de NiceDay app.

Je kan vanuit het comfort van je eigen omgeving therapie krijgen.

Zelf aan de slag met online therapie

Zelf aan de slag

Je werkt tussen sessies zelf actief door aan je herstel.

Dit doe je bijvoorbeeld door het maken van opdrachten, oefeningen, bijhouden van een dagboek (trackers), en het doornemen van informatie (educatie).

Intensieve en interactieve behandelmethode in de ggz

Intensief contact

Ook tussen sessies is er intensief contact tussen behandelaar en cliënt.

Zo kan je chatten met je behandelaar en kan je behandelaar berichten aan jou sturen, bijvoorbeeld om een compliment te geven, of om feedback te geven.

Snel starten

Unieke behandelmethode

Makkelijk

Veelgestelde vragen

We hebben een relatief korte wachttijd. Je kan snel starten met een behandeling.

Geestelijke gezondheidszorg wordt in principe vergoed vanuit de basisverzekering. Voor een volledig overzicht hoe het precies werkt en wat vergoed wordt, zie het vergoedingen overzicht.

Ja. Om een behandeling te kunnen starten, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Zonder verwijsbrief kunnen we geen behandeling starten.

Aanmelden

Heb je hulp nodig? Meld je dan vandaag nog aan!

Scroll naar boven