Werken als ZZP’er in de GGZ

Let op: Momenteel hebben we een (voorlopige) stop op nieuwe samenwerkingen met ZZP-ers. 

Voordelen van werken als ZZP’er

Als ZZP’er in de zorg heb je de vrijheid om je eigen werktijden en tarieven te bepalen. Dit geeft je meer controle over je werk en stelt je in staat om je werk en persoonlijke leven beter in balans te houden. Je kunt je eigen cliënten kiezen en werken op plekken waar je het meeste plezier uit haalt.

Naast de vrijheid die werken als ZZP’er biedt, zijn er ook financiële voordelen. Je kunt als ZZP’er hogere tarieven vragen dan wanneer je in loondienst zou werken.

Echter, werken als ZZP-er in de GGZ kent ook een paar nadelen. Zo ben je zelf verantwoordelijk voor alle administratie, moet je zelf cliënten werven, en kan het financieel onzeker zijn omdat je mogelijk geen constante stroom van cliënten hebt. Als je als ZZP-er in dienst treedt bij een zorginstelling, heb je deze nadelen niet.

zzp-er in de zorg

Waarom werken als ZZP’er via Sol?

Werken via een zorginstelling als ZZP’er heeft ook vele voordelen. Sol Psychotherapie is een zorginstelling waar je ook kan werken als ZZP-er.

Administratie is geregeld

Een belangrijk voordeel is dat wij zorgen voor de administratieve afhandeling van je werk, zoals facturatie. Dit kan veel tijd en stress besparen en geeft je meer ruimte om je te focussen op je werk en cliënten.

Persoonlijke ontwikkeling

Daarnaast bieden wij voordelen zoals bijscholing, coaching en intervisie. Dit kan je helpen om je vaardigheden te verbeteren en je werk beter uit te voeren.

Financiële stabiliteit

Werken via een zorginstelling biedt meer zekerheid en stabiliteit dan werken als zelfstandige. Sol zorgt namelijk voor de werving van de cliënten. Dit zorgt voor een stabiele stroom van nieuwe cliënten. Jij hoeft je niet meer te focussen op de werving van cliënten, maar kan je volledig focussen op de behandeling.

Gecontracteerde zorg

Tenslotte heeft Sol contracten met veel zorgverzekeraars. Zie onder vergoedingen met welke zorgverzekeraars we contracten hebben.

Dit zorgt ervoor dat de behandelingen van de cliënten in de meeste gevallen worden vergoed door de verzekering. Dit maakt het voor de cliënt aantrekkelijker en toegankelijker om via Sol behandelingen te volgen dan rechtstreeks via een zelfstandige.

Voordelen werken met Sol

Combineren van ZZP en loondienst

Veel ZZP’ers in de GGZ combineren hun werk als zelfstandige met een baan in loondienst bij een zorginstelling. Dit biedt de voordelen van beide werelden, namelijk de vrijheid en hogere tarieven van het werken als ZZP’er en de stabiliteit en zekerheid van het werken in loondienst.

Door te werken via een zorginstelling kun je ook meer ervaring opdoen en je netwerk uitbreiden. Dit kan op de lange termijn leiden tot meer opdrachten als ZZP’er.

Aanmelden

Door combineren van ZZP en in loondienst kan je profiteren van het beste van beide werelden. Maak daarom vandaag nog de overstap naar de zorginstelling en profiteer van alle voordelen!

Ben je geïnteresseerd om te werken via Sol psychotherapie als ZZP’er?

Solliciteer direct door je CV naar werving@sol-psychotherapie.nl te sturen.

Wil je meer inhoudelijke informatie mail dan met Dionne Vinck, HR: dionne@sol-psychotherapie.nl.

Scroll naar boven