Klachten en geschillen

Het is onze missie om cliënten altijd goed te helpen. We doen dan ook ons uiterste best om de zorg die wij verlenen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen en verwachtingen van onze cliënten. Echter, het kan onbedoeld gebeuren dat de verleende zorg niet helemaal aansluit bij die wensen of verwachtingen.

Eerste contact voor melden feedback of klacht

Mocht je ontevreden zijn, of juist een compliment willen geven, neem dan in eerste instantie contact op met je behandelaar of regiebehandelaar.

Soms kan een gesprek over de onvrede verheldering geven. Je kan bovendien de manager zorg hierbij betrekken of een eigen naaste die je kan helpen je onvrede te verwoorden.

Wij leren graag van de feedback van onze cliënten zodat we de zorg verder kunnen verbeteren.

Klachtenfunctionaris

Mocht je er met de behandelaar en/of regiebehandelaar samen echt niet uitkomen, dan kan je met een onafhankelijke klachtenfunctionaris contact opnemen.

Sol Psychotherapie is aangesloten bij de Geschillencommissie Zorg Algemeen en maakt gebruik van het onafhankelijke Klachtenloket Zorg.

Bij het Klachtenloket Zorg kan je gratis terecht voor informatie en advies over je vragen en/of klachten. Zij kunnen bemiddelen tussen jou en je behandelaar. Zij kunnen daarnaast ook een klachtenfunctionaris inschakelen.

De klachtenfunctionaris is onafhankelijk en kiest geen partij. De klachtenfunctionaris probeert te bemiddelen tussen jou en de behandelaar. Het doel van de bemiddeling is om er samen uit te komen c.q. tot een oplossing te komen.

Kijk op Klachtenloket Zorg  hoe je contact kan opnemen.

Laatste escalatiepunt

Mocht ondanks alle inzet de klacht niet verholpen zijn, of kan in jouw situatie niet van je worden verwacht dat je de klacht met je behandelaar en/of de klachtenfunctionaris bespreekt?

Dan kan je je klacht voorleggen aan De Geschillencommissiezorg.

Volledige Klachtenregeling Sol Psychotherapie

Voor een volledig overzicht  en alle voorwaarden van de Klachtenregeling zie dit document (pdf)

Scroll naar boven