Direct contact met een online psycholoog

Online therapie

Bij online therapie van Sol combineren we de traditionele waarden van therapie met slimme moderne toepassingen. Het contact met je behandelaar verloopt via de NiceDay app. Je hebt contact met jouw online psycholoog op de door jou gewenste manier. En op het door jou gewenste tijdstip. Online therapie wordt daardoor hoog gewaardeerd en als zeer prettig ervaren. 

Wat is online therapie?

Met online therapie ontvang je dezelfde hulp en begeleiding als je normaal gesproken van Sol gewend bent. Het grote verschil is dat je vanuit je eigen, vertrouwde omgeving contact hebt met je behandelaar. Je eigen, vaste psycholoog stelt de juiste vragen, altijd met respect en warmte. 

Kost het je fysiek of mentaal veel moeite om naar de praktijk te reizen? Door je therapie online te ontvangen neem je deze drempel voor jezelf weg. Zo ontvang je toch de hulp die je nodig hebt. 

Doordat de begeleiding volledig online plaatsvindt, kunnen de sessies onafhankelijk van plaats en tijd plaatsvinden. Jij geeft aan welk moment voor jou werkt. Wil je graag bellen, chatten of videobellen? Jij kiest de vorm van online therapie die het beste bij je past. 

Met oprecht, authentiek contact biedt je behandelaar soms troost, soms juist confrontatie. Vertrouwen, discretie en kwaliteit staan altijd centraal. Wij geloven dat je gelukkiger, vrijer en gezonder wordt van online begeleiding. 

Voordelen van online therapie

Online therapieën bieden veel voordelen. Sol zet de belangrijkste voordelen op een rij.

Laagdrempelig

Twijfel je nog of therapie uitkomst biedt voor jouw klachten? Zakt de moed je al in de schoenen bij de gedachte om de reis naar de psychologiepraktijk te maken? Ben je fysiek niet in staat om de deur uit te gaan?  Online psychologische hulp zoeken is laagdrempelig. Je hoeft geen moeite te doen om een praktijk te bezoeken, maar ontvangt begeleiding vanuit huis. Vanuit je eigen, vertrouwde omgeving is het eenvoudiger om hulp aan te nemen. 

Toegankelijk

Het laagdrempelige karakter van online gezondheidszorg wordt versterkt, doordat je de therapie op het door jou gewenste moment ontvangt. Op welke locatie jij je ook bevindt, met slechts een internetverbinding is online therapie al mogelijk. Vaak staan online therapeuten ook buiten de reguliere kantoortijden voor je klaar. 

Geen wachtlijsten 

Lange wachttijden zijn helaas niet ongewoon binnen de geestelijke gezondheidszorg. Met online therapie zijn lange wachttijden en wachtlijsten verleden tijd. Doordat er op een effectieve manier psychische hulp wordt geboden, word je vaak al snel na het aanmelden voor online therapie geholpen. Ook heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. 

Werkwijze:

Adviesgesprek

We beantwoorden je vragen en kijken samen of je bij Sol aan het juiste adres bent.

Intake

Je krijgt een intakegesprek met je eigen behandelaar. Mocht na de intake blijken dat er geen goede match is dan kunnen we je altijd aan iemand anders koppelen.

Behandeltraject

Onze online therapieën zijn intensief en duren niet langer dan nodig; de gemiddelde behandelduur is twee a drie maanden. We werken aan wat voor jou echt belangrijk is in je leven.

Afronding

Je ervaart meer rust, evenwicht en zelfstandigheid.

Ben je nieuwsgierig naar de werkwijze rondom online psychologische hulp? Bij Sol Psychotherapie heb je altijd een eigen, vaste psycholoog. Met intensieve sessies werken we aan een concrete doelstelling. De gemiddelde behandelduur bij Sol is twee tot drie maanden. We streven naar geen wachttijd voor online therapie. 

Behandelingen

Heb je last van angsten, bezorgdheid, paniek of boosheid? Ervaar je depressie of stemmingswisselingen? Heb je klachten met betrekking tot stress, vermoeidheid en burn-out? Sol Psychotherapie biedt verschillende soorten therapie aan bij psychische klachten. 

De meeste therapieën zijn geschikt om online te ondergaan. Relatietherapie en rTMS vormen twee voorbeelden van therapieën die nog altijd op de praktijk worden gegeven, maar er zijn steeds meer therapieën die juist veelvuldig online worden ingezet. 

Denk aan Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij klachten als depressie, angst, burn-out, chronische pijn en stress. Het veranderen van denk- en gedragspatronen via Cognitieve Gedragstherapie (CGT) is effectief via online therapie. Trauma, schokkende ervaringen en heftige angsten worden met online hulp via EMDR verholpen. Ook Schematherapie en het Vat van Zelfwaardering hebben zich bewezen als efficiënte online therapieën. 

Wil je weten of jouw klachten te behandelen zijn via online psychische hulp? In het persoonlijke adviesgesprek brengen we samen je klachten en wensen in beeld. Zo stellen we vast of online behandeling het juiste traject voor jou is. 

Verwijzing online therapie

Voor online hulp bij psychologische klachten heb je een verwijzing van de huisarts nodig. 

Vergoeding online therapie

Ben je nieuwsgierig naar de vergoeding van online therapie door je zorgverzekeraar? Sol Psychotherapie werkt met geregistreerde GGZ-psychologen en heeft met bijna alle zorgverzekeraars een contract. Voor online therapie gelden dezelfde voorwaarden en vergoedingen als voor psychotherapie in een praktijk. 

Of je een vergoeding ontvangt, hangt af van het type therapie dat je krijgt. Controleer daarom altijd bij je eigen verzekeraar wat de geldende voorwaarden en vergoedingen zijn voor de benodigde behandeling. 

Aanmelden voor online therapie bij Sol Psychotherapie

Wil jij je beter voelen en spreekt online therapie je aan? Maak dan een afspraak voor online psychologische hulp bij Sol Psychotherapie. We nemen zo snel mogelijk contact op en kijken samen of we je de juiste hulp en begeleiding kunnen bieden. 

Recensies

Scroll naar top