Man heeft online contact via zijn mobiel

Online therapie

Bij Sol combineren we de traditionele waarden van therapie met slimme moderne toepassingen. Het contact met je behandelaar verloopt via de NiceDay app. Je kunt in deze app bellen, chatten, videobellen, berichten sturen, activiteiten registreren en een dagboek bijhouden. 

Je hebt contact met jouw psycholoog op de manier zoals jij dat wilt. En op de momenten dat jij dat wenst. Ervaring leert dat online therapie hoog wordt gewaardeerd en als prettig wordt ervaren. 

Handige apps

Bij Sol werken we onder meer met Nice Day, dat is een app die je op jouw telefoon installeert. Via Nice Day kun je contact hebben met jouw psycholoog op die momenten dat jij dat wenst, en op de manier die jou het beste past. In Nice Day worden ook de vooruitgang die je maakt en de acties die je uitvoert in het kader van jouw behandeling, bijgehouden. Via Nice Day heb je zelf direct toegang tot de verslagen die er worden gemaakt en kun je er ook jouw eigen tekst aan toevoegen.

De gesprekken kunnen telefonisch, via beeldbellen of face to face gevoerd worden. Ook kun je chatten (= gespreksberichten sturen) met jouw psycholoog, met de Nice Day app.

Tijdens de intakefase wordt het doel van de therapie met je besproken en vastgelegd in een behandelovereenkomst. Omdat onze behandelingen vaak kort en intensief zijn heb je minstens één x per week contact met jouw behandelaar. Gedurende de behandeling worden vaak online eHealth programma’s aangeboden, ter ondersteuning van jouw therapie.

Werkwijze:

Adviesgesprek

We beantwoorden je vragen en kijken samen of je bij Sol aan het juiste adres bent.

Intake

Je krijgt een intakegesprek met je eigen behandelaar. Mocht na de intake blijken dat er geen goede match is dan kunnen we je altijd aan iemand anders koppelen.

Behandeltraject

Onze therapieën zijn intensief en duren niet langer dan nodig; de gemiddelde behandelduur is twee a drie maanden. We werken aan wat voor jou echt belangrijk is in je leven.

Afronding

Je ervaart meer rust, evenwicht en zelfstandigheid.

Bij Sol hebben we geen wachtlijst. Je kunt direct bij ons starten. Je hebt altijd je eigen, vaste psycholoog. Onze behandelingen zijn intensief en gericht op een duidelijk vooraf afgesproken doelstelling. Gemiddeld duurt een behandeling bij Sol twee a drie maanden.

Recensies

Scroll naar top