Gestreste man met zijn hand aan zijn hoofd

Burn-out

Door langdurige werkdruk en stressvolle omstandigheden kun je uitgeput raken. Er kunnen klachten ontstaan zoals oververmoeidheid, hoofdpijn, piekeren, moeite om je te concentreren, vergeetachtigheid, somberheid en prikkelbaarheid. Door de stress kan het ook voorkomen dat je sociale contacten uit de weg gaat of meer alcohol gaat drinken of gaat roken.

Let op: burn-out valt niet onder verzekerde zorg. Tenzij het onderdeel is van een andere psychische aandoening.

Wat is een burn-out

Een burn-out heeft met biologische processen te maken. Wanneer je voortdurend mentaal overbelast bent, heeft dit als gevolg dat je lichaam in de loop der tijd niet meer goed werkt. Het gevolg daarvan is dat je minder goed met stress kunt omgaan en meer weerstand voelt om dingen te gaan ondernemen. Dit komt tot uiting als vermoeidheid.

Oorzaken van een burn-out

Een burn-out kan ontstaan door werk maar ook door andere aanhoudende belastende situaties die niets met werk te maken hebben, bijvoorbeeld langdurige relatie- of gezinsproblemen of een ongezonde leefstijl. Van een burn-out moet je echt goed herstellen, revalideren.

Hoe werkt de behandeling van een burn-out?

Bij Sol Psychotherapie kunnen we je helpen om de vicieuze cirkel te doorbreken en dingen te bespreken en zaken aan te pakken. Zo kunnen we op zoek gaan naar bepaalde karaktereigenschappen zoals perfectionisme, te aardig willen zijn, geen nee durven zeggen. We kunnen je leren je grenzen beter aan te geven, zowel privé als op de werkvloer.

Recensies van

Tevreden cliënten

Wij laten graag onze cliënten aan het woord, lees hier wat ze van onze dienstverlening vinden.

Scroll naar boven