Jonge vrouw met haar hoofd in haar handen

Depressie

Als je last hebt van depressieve klachten kun je je langdurig somber en lusteloos voelen. Het is moeilijk initiatief te nemen, je komt bijna tot niets.
Je merkt bijvoorbeeld dat je minder plezier hebt in activiteiten, je piekert veel, je kunt je onrustig voelen of prikkelbaar. Je hebt minder concentratie en kunt last hebben van slaapproblemen.

Oorzaken van een depressie

Het is niet altijd duidelijk waardoor een depressie ontstaat. Dat kan zijn door ingrijpende gebeurtenissen zoals: conflicten, verlies van een baan of overlijden van een geliefde. 

Het kan ook gaan om problemen die al langer spelen en zwaarder beginnen te voelen. Soms geven zelfs aangename maar ingrijpende veranderingen ook aanleiding voor stress: denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, promotie op het werk, een wereldreis of gezinsuitbreiding. 

Hoe werkt de behandeling van een depressie?

Bij Sol Psychotherapie kunnen we je helpen om de samenhang tussen je gedachten, gevoelens en gedrag te onderzoeken. Als je depressief bent lijkt het normaal om negatief te denken en je negatief te voelen, maar dat is het niet. Onder begeleiding van een psycholoog ga je aan de slag met patronen in je denken en je gedrag, die beter bij jou passen.

Recensies van

Tevreden cliënten

Wij laten graag onze cliënten aan het woord, lees hier wat ze van onze dienstverlening vinden.

Scroll naar boven