Hulp bij mentale klachten

Als je last hebt van mentale klachten dan staan onze online psychologen klaar om je te helpen. Je kan snel beginnen met een behandeling, makkelijk vanuit je eigen omgeving.

Snel naar

Hoe ziet een behandeling bij Sol eruit?

Met Sol Psychotherapie willen wij de geestelijke gezondheidszorg verbeteren. Zodat cliënten snel geholpen kunnen worden. Daarom hebben we de Sol behandelmethode ontwikkeld.

Dit is een nieuwe, intensieve en interactieve behandelmethode in de ggz waar de individuele behoefte en actieve participatie van de cliënt centraal staan.

De cliënt heeft hierbij zelf de regie over het herstel.

ehealth Niceday app in de gezondheidszorg

Snel starten

Unieke behandelmethode

Makkelijk

Hoe werkt het

Samen werken we aan jouw mentale gezondheid. Jij hebt de regie over je herstel en gaat actief aan de slag om je mentale gezondheid te verbeteren.

Bekijk hieronder hoe het behandeltraject eruit ziet vanaf het moment van aanmelding.

1. Aanmelden

Om een behandeling bij Sol Psychotherapie te volgen, is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Praat daarom eerst met je huisarts zodat die je kan verwijzen. De huisarts kan de verwijsbrief direct aan ons versturen via ZorgDomein.

2. Intake

Nadat je huisarts de verwijsbrief naar ons heeft doorgestuurd, of je hebt je zelf direct bij ons aangemeld, nemen we telefonisch contact met je op voor een intake.

Samen met je behandelaar wordt een behandelplan op maat gemaakt. Ook krijg je toegang tot de speciale NiceDay app. Met deze app kun je direct starten met de behandeling.

3. Aan de slag

Onze unieke behandelmethode is intensief en interactief, waarbij de cliënt dus zelf actief aan de slag gaat.

Door een combinatie van videogesprekken met je behandelaar, opdrachten, zelfhulp programma’s, tussentijds feedback en chats werk je actief aan het verbeteren van je mentale gezondheid.

4. Snel mentaal fit

Omdat onze therapieën intensief zijn, duren ze niet langer dan nodig is. De herstelperiode is daarom gemiddeld korter dan met traditionele methodes. Je ervaart meer rust, evenwicht en zelfstandigheid.

Voor welke symptomen of psychische klachten

We behandelen personen van 18 jaar en ouder die hulp nodig hebben met hun mentale gezondheid en actief willen werken aan hun eigen herstel.

Onze online psychologen behandelen diverse psychische klachten. Je kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende klachten:

Bekijk hier het volledige overzicht van symptomen en psychische klachten waarvoor je bij Sol Psychotherapie terecht kunt.

ADHD bij volwassenen

Veelgestelde vragen

We hebben geen wachttijd. Je kan snel starten met een behandeling

Geestelijke gezondheidszorg wordt in principe vergoed vanuit de basisverzekering. Voor een volledig overzicht hoe het precies werkt en wat vergoed wordt, zie het vergoedingen overzicht.

Ja. Om een behandeling te kunnen starten, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Zonder verwijsbrief kunnen we geen behandeling starten.

Tevreden cliënten

Cliënten die eerder bij ons in behandeling zijn geweest, zijn zeer tevreden. Zij waarderen ons met het cijfer 9,3 op Zorgkaart Nederland. Lees de ervaringen van andere cliënten op Zorgkaart Nederland.

Scroll naar boven