Hoe ziet een behandeling bij Sol eruit?

Samen werken we aan jouw mentale gezondheid. Jij hebt de regie over je herstel en gaat zelf actief aan de slag om je mentale gezondheid te verbeteren.

Stappenplan naar herstel

Aan de hand van een nieuwe, intensieve en interactieve behandelmethode in de ggz stellen we samen een stappenplan op voor jouw herstel.

Hierin staan jouw individuele behoefte en actieve participatie centraal.

Online therapie bij Sol Psychotherapie

Online therapie

Sessies met behandelaren vinden online plaats middels videobellen via de NiceDay app.

Je kan vanuit het comfort van je eigen omgeving therapie krijgen.

Zelf aan de slag met online therapie

Zelf aan de slag

Je werkt tussen sessies zelf actief door aan je herstel.

Dit doe je bijvoorbeeld door het maken van opdrachten, oefeningen, bijhouden van een dagboek (trackers), en het doornemen van informatie (educatie).

Intensieve en interactieve behandelmethode in de ggz

Intensief contact

Ook tussen sessies is er intensief contact tussen behandelaar en cliënt.

Zo kan je chatten met je behandelaar en kan je behandelaar berichten aan jou sturen, bijvoorbeeld om een compliment te geven, of om feedback te geven.

In onderstaande plaatje is de Sol Behandelmethode gevisualiseerd:

Behandelingen bij Sol

Snel starten

Unieke behandelmethode

Makkelijk

Korte behandelduur

Het resultaat van deze interactieve en intensieve methode is dat de cliënt sneller herstelt.

De behandelduur is hierdoor gemiddeld korter dan met traditionele behandelingen in de ggz.

Daarom hebben we in de regel een (relatief) korte wachttijd.

Huidige wachttijd

Ongeveer 6-8 weken *

* Wachttijden kunnen ook afhankelijk zijn van de vergoedingsruimte (plafond) bij individuele zorgverzekeraars.

Hierdoor geldt voor de volgende verzekeraars dat we op dit moment een aanmeldstop hebben: Achmea/Zilveren Kruis, CZ en Menzis. Dit betekent dat we momenteel geen aanmeldingen van verzekerden bij Achmea/Zilveren Kruis, CZ en Menzis in behandeling mogen nemen.

korte behandeltrajecten

Voor welke symptomen of psychische klachten

We behandelen personen van 18 jaar en ouder die hulp nodig hebben met hun mentale gezondheid en actief willen werken aan hun eigen herstel.

Onze online psychologen behandelen diverse psychische klachten. Je kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende klachten:

Bekijk hier het volledige overzicht van symptomen en psychische klachten waarvoor je bij Sol Psychotherapie terecht kunt.

Van aanmelding tot behandeling

Hieronder een kort overzicht hoe het behandeltraject eruit ziet vanaf het moment van aanmelding tot de start van de behandeling.

1. Aanmelden

Om een behandeling bij Sol Psychotherapie te volgen, is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Praat daarom eerst met je huisarts zodat die je kan verwijzen.

2. Beoordeling zorgvraag

Nadat je huisarts de verwijsbrief naar ons heeft doorgestuurd, of je hebt je zelf direct bij ons aangemeld, bekijken we eerst of jouw zorgvraag aansluit bij onze online behandelingen.

3. Toewijzing behandelaar

Indien jouw zorgvraag aansluit bij onze online behandelingen, zoeken we een passende behandelaar die jou het beste kan helpen.

4. Belafspraak

Zodra we een passende behandelaar gevonden hebben, nemen we telefonisch contact met je op voor een kennismakingsgesprek (een intake).

Ook plannen we meteen de eerste afspraken met je behandelaar in.

5. Start behandeling

De behandeling start met twee kennismakingsgesprekken met je behandelaar. Uit deze gesprekken volgt een op maat gemaakt behandelplan.

Aan de hand van het behandelplan ga jij samen met je behandelaar actief aan de slag met je herstel.

Veelgestelde vragen

We hebben een relatief korte wachttijd. Je kan snel starten met een behandeling.

Geestelijke gezondheidszorg wordt in principe vergoed vanuit de basisverzekering. Voor een volledig overzicht hoe het precies werkt en wat vergoed wordt, zie het vergoedingen overzicht.

Ja. Om een behandeling te kunnen starten, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Zonder verwijsbrief kunnen we geen behandeling starten.

Tevreden cliënten

Cliënten die eerder bij ons in behandeling zijn geweest, zijn zeer tevreden. Zij waarderen ons met het cijfer 9,3 op Zorgkaart Nederland. Lees de ervaringen van andere cliënten op Zorgkaart Nederland.

Scroll naar boven