Problematisch drinken

Alcoholgebruik is gebruikelijk binnen onze cultuur. Wanneer je echter merkt dat je geen of weinig controle hebt over je gebruik, is het geen verkeerd idee om hier hulp bij te vragen. Problematisch drinken kan leiden tot fysieke klachten als hersen- en leverschade of hartproblemen, maar ook tot mentale klachten zoals angst, somberheid en slaapproblemen.

Oorzaken van problematisch drinken

Problematisch alcoholgebruik is vaak een manier om met negatieve emoties om te gaan. Het helpt om gevoelens als angst, somberheid of boosheid – maar ook verveling – voor een bepaalde tijd te onderdrukken. Op de lange termijn kan het echter juist zorgen voor meer spanning. Als je opnieuw alcohol gebruikt om met die spanning om te gaan, kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Hoe behandelen we alcoholgebruik?

Bij Sol Psychotherapie helpen we je de oorzaken van jouw alcoholgebruik te achterhalen en kijken we naar jouw motivatie om te stoppen met het problematische gebruik. Je kijkt naar verbanden die het gebruik in stand houden en leert strategieën om bijvoorbeeld om te gaan met trek.

Recensies van

Tevreden cliënten

Wij laten graag onze cliënten aan het woord, lees hier wat ze van onze dienstverlening vinden.

Scroll naar boven